Muziek

 

Het maken van muziek is voor de Meikevers net zo belangrijk als het bouwen van carnavals wagens. De Meikevers zijn opgericht in het jaar 1978 met als doelstelling een carnavals vereniging voor het bouwen van wagens maar ook een eigen muziekkapel. Zo is dus de muziekkapel ontstaan uit eigen leden die eigenlijk nog nooit een muziekinstrument hadden bespeeld, op een paar na dan die hadden ooit eens bij de drumband gezeten, als eerst moesten er muziek instrumenten komen en dan gingen wel leren spelen, zo gezegd zo gedaan.

 

We probeerde ook onze eigen muziek te schrijven, honderd keer luisteren naar een liedje proberen het na te spelen op een mond mondolia opschrijven in c.d.e.f.g.a.b. proberen de tellen er bij te zetten, en dan op spijkerschrift en warempel we konden liedjes meestal zonder origineel begin of einde, zo waren de eerste jaren van de Meikevers. Tot dat we vonden dat er een muziekleraar moest komen en dat was Ad van Ring. Die wilden dat we een jaar niets meer deden dan alleen maar muziek leren lezen en liedjes spelen van muziek en niet meer unisolo maar ook tegen en meerdere stemmen en ook Wil Joossen schreef voor de Meikevers muziek.

 

Zo is het enkele jaren gegaan en we kregen steeds meer muzikanten die we meestal zelf muziek leerden spelen. Na Ad van Ring hebben we nog een klarinettist van de marinierskapel als leraar gehad maar die was iets te streng voor de Meikevers. Nu sta ik, ondergetekende al weer heel wat jaartjes voor de kapel met als doel dat de leut en het gezellig muziek maken voorop staan.

 

 

Ons repertoire is heel gevarieerd van een simpel walsje tot een lekkere rock. Wilt u ons eens een keer horen spelen kijk dan bij de agenda voor de optredens. En wil u zelf muziek komen maken bij de Meikevers, neem dan gerust contact met ons op of kom eens kijken op de repetitieavond iedere donderdag vanaf 21:00 uur in gemeenschapshuis de Belcrum Pastoor Pottersplein te Breda.

 


Met muzikale groet,
Mario Sterrenberg.